Tudta, hogy talpunkon több mint 70 000 idegvégződés található?

A talpmasszázs (más néven talpreflexológia) ősi gyógyítási módszer, amely az úgynevezett reflexzónák stimulációja által hozza működésbe a szervezet öngyógyító mechanizmusát. Lényege az, hogy a test szervei és a lábfej területén található idegvégződések össze vannak kötve energiacsatornákon keresztül. A masszázs során a masszőr a reflexpontokat, -zónákat stimulálja úgy, hogy az ujjaival nyomást gyakorol a talp megfelelő területén, pontján.

Előfordul, hogy a helytelen táplálkozás, rohanó-zaklatott életmód miatt felszaporodnak a salakanyagok a testben. Ha ezek nem tudnak természetes úton eltávozni, a szervek károsodhatnak, felborul a működés egyensúlya, ugyanakkor a reflexzónában lerakódások képződhetnek.

Ilyen esetben a szervezetben energiablokkok alakulnak ki, romlik a sejtek anyagcseréje, a szervek, szervrendszerek működése. Az érintett zónákban különböző nagyságú kristályos lerakódások tapinthatók ki, amelyek érzékenyek, akár fájdalmasak is lehetnek. A cél az érintett szerv, szervrendszer stimulálása, a lerakódások elmasszírozása. A szervezet így megszabadulhat a salakanyagoktól, méreganyagoktól, a működés ismét egészségessé, kiegyensúlyozottá válik.

A talpreflexológia alkalmazható orvosi kezelések kiegészítéseként, rehabilitáció esetén illetve prevencióban, vagyis betegségek megelőzésében.